Kobiecy poradnik
Nasze tematy Obrączka odbiera wolność? Kobiecy poradnik katalog poraddiety i odżywianie
Warto wiedzieć
zwiń szukanie zaawansowane
Bita śmietanafot. Thinkstockphotos
problem do rozwiązania

Bita śmietana

pytanie zadane w dniu: 26.04.2012
problem zgłoszony przez: kasia

Patent na bitą śmietanę. Co robić, by wychodziła za każdym razem?


Treść pytania:

"Czy macie jakieś sposoby na to, aby śmietana dobrze się ubijała? Używam takiej 30-procentowej, ale nigdy nie wychodzi mi dobrze."

Ewa Schmidt Porady udziela Ewa Schmidt, szef kuchni, pasjonat gotowania:

Im tłustsza śmietana, tym lepiej się ubija. Warto kupić tortową, 36-procentową. Przed samym ubiciem schłodzić i nie ubijać zbyt długo, bo zrobią się grudki.

źródło porady: Kobiecyporadnik.pl


tak czy uważasz, że to dobra porada?

11 osób uważa, że to dobra porada

Zamieszczane w Serwisie przez Użytkowników i ekspertów porady mają charakter wyłącznie informacyjny i nie mogą zastąpić porady udzielanej przez odpowiedniego lekarza w wyniku bezpośredniego badania. Wirtualna Polska S.A. nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść tych porad oraz za jakiekolwiek szkody Użytkownika powstałe na skutek lub w związku z zastosowaniem się przez Użytkownika do treści porady.

wybierz kategorię

To, ile ważysz, ma wpływ nie tylko na Twoje samopoczucie, ale również na stan Twojego zdrowia fizycznego. Jeśli masz problemy z utrzymaniem wagi, cierpisz z powodu nadwagi lub otyłości, zapytaj o radę doświadczonych dietetyków.

Logowanie

Nie masz jeszcze Profilu? Załóż go

Zapomniałeś hasła?